Akıllı Kimlikler Nasıl Ve Ücretli mi

Elektronik biyometrik özelliği de taşıyan Akıllı kimlikler nasıl ve ücretli mi? 10 yıl geçerli olacak akıllı kimlikler 3 yıl içinde bütün ülke geneline dağıtılacak. 1 GB’lık bir hafızaya sahip bu akıllı kimlikler vatandaşa sadece 18 Tl’ye mal olacak. TUBİTAK tarafından geliştirilen akıllı kimlikler ile nüfus cüzdanlarına artık son verilecek. Çipli kimlik adı ile de bilinen akıllı kimlikler 10 yıllık bir kullanım ile vatandaşa verilecek. Üstelik bu kimlikler e- imza olarak kullanılmasının yanı sıra seyahat belgesi olarak da kullanılabilecek.

İnsanların hayatını kolaylaştıracak akıllı kimlikler ile pembe ve mavi nüfus cüzdanı devri bitecek. Üstelik sadece 18 TL karşılığında yeni akıllı kimliklere sahip olabileceğiz. 2014 yılından itibaren dağıtımına başlanacak olan akıllı kimlik kartları ile vatandaşın hayatına kolaylık katması bekleniyor. Yeni yıl ile birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak olan akıllı kimlikler kişinin adresine posta yolu ile gönderilecek.

Peki, Akıllı kimlik kartımı nasıl alacağım? Akıllı kimlik kartı randevu sistemi ile alınacak. Yani, kişi davet edildiği gün ve saatte son 6 ay içinde çektirmiş olduğu 6 adet fotoğrafı ile müracaat edecek. 10-15 dakika gibi kısa bir süre içinde de yeni akıllı kimlik kartı kişiye teslim edilecek. Akıllı kimlikler sayesinde artık vatandaş yanında başka bir belge taşımak zorunda kalmayacak. Bu kimlik ile istediğiniz her yere başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca, akıllı kimlik kartları ile vize istemeyen ülkelere gidilebilecek ve kartın üstünde vatandaşın banka hesap numaralarının, maaş,sağlık ve ehliyet bilgilerinin yer aldığı şifreli bir çip bulunacak. Kimlikler 3 yıl içinde bütün vatandaşlara dağıtılmış olacak. Her yıl 25 ile 30 milyon arası vatandaşa dağıtılacak olan akıllı kimlikler çok yakında herkesin cüzdanlarında yerini alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir