Avrupada Yılbaşı ve NOEL Alışverişleri

Avrupa ve Uzakdoğu’da en fazla satış noktası bulunan , Londra’da ise kendi mağazarıyla hizmet veren markalar marka online alışveriş sitesinden de dünyanın birçok yerine satış gerçekleştiriyor. Desa CFO’su Ayhan, aralık aya boyunca çeşitli kampanyalar düzenleyerek daha yüksek hareketlilik sağladıklarını anlatıyor. Diribaş, “Noel döneminde cirolarının ortalama yüzde 50 arttığını, sonrasında devam eden indirimler nedeniyle de artışın yüzde 100 lere ulaştığını söyleyebiliriz” diyor. Diribaş, Dust mağazalarında yılbaşı su Noel döneminde en çok  eldiven fular dan gibi aksesuarların talep gördüğünü söylüyor.
Ortadoğu pazarlarında Noel ve yılbaşı döneminde beklentilerinin ötesinde çok yüksek bir ciro  artışı yakaladıklarını anlatıyor. Atakan; Fransa Portekiz Yunanistan’da 4 ise Noel akşverişlerinin daha erken başladığını belirtiyor. Ağırlıklı olarak Türk Cumhuriyetlerinde mağazaları bulunan Kiğili ise bu dönemde özel kampanyalarla satışlarını yüzde 50’ye varan oranlarda artırıyor.. Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, Türk Cumhuriyetleri arasında bu dönemde en gözle görülür hareketliliğin Kazakistan’da yaşandığını anlatıyor.
Kaşmirin tüketici nezdinde çok tercih edilen bir hediye olduğunu söylüyor.  Noel döneminde en çok hediye olarak Atacan alınan ürünlerin ise kaşmir kaşmir halılar olduğunu belirtiyor.

Silk and Cashmerede ise Noel hareketliliği diğer firmalara göre çok daha fazla görülüyor. Bunda markanın özellikle Avrupa ülkelerinde mağazalarının yoğun olmasının katkısı büyük. Bugün 26 ülkede mağazası bulunan marka için en yüksek cirolara Paris, Londra, Zürih, Berlin, Moskova ve Cenevre mağazalarında ulaşıyor. Silk kol, şal, bere  eldivcn ve kazak olduğunu belirtiyor. Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Balkanlar da 16 mağazası bulunan Yataş’ın Noel döneminde satışların ise yüzde 20-30 civarında artıyor. Yataş ihracat Grup Yöneticisi Serkan Şen Ingiltere ve Avusturya mağazalarının ciro lider olduğunu söylüyor. Şen; bu dönemde en çok Noel renkleri taşıyan ev tekstili ürünlerinden nevresim takımları, yatak önüeli, yastık. yorgan, battaniye, koltuk şah, tekli koltuk ve berjetlerin tercih edildiğinin bilgisini veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir