Fuat avni konuştu, dolar yükseldi, borsa düştü

Sosyal paylaşım sitesi twitter fenomeni olan Fuat Avni hükümet karşıtı yazılarıyla biliniyor. İsmi sahte, kimliği gizli bir kişilik. Ülke ile ilgili yorumlarda bulunan, tahminleri olan biri, çok sayıda takipçisi var. Muhtemelen Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından birisi.

Fuat avni nin yorumları sonrasında dolar yükseldi, borsa düştü. Ekonomi yönetiminin 10 bankayı yakın izlemeye aldığına dair iddialar piyasaları ürküttü. BDDK ,Ekonomi bakanı Babacan ve ekibinin bu iddialar karşısında sessizliği sonucu dolar yükseldi, borsa düştü. Fuat Avni Beylerbeyi sarayında yapılan Ekonomi zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da  katıldığını deşifre etti.

Bankasya’nın batırılması konusunun geçtiği toplantının hayli gergin geçtiğini belirten Avni sarsıcı iddialarda bulundu. Bankasya yı değerinin altında alınması konusu geçerken Ziraat bankası Genel müdürü cemaate bir de para mı vereceğiz, bankayı batıralım, tmsf den beş kuruş ödemeden alalım dediğini bildiren fuat avni spk başkanının da destek verdiğini bildirdi.

Diğer şok bir iddia da Erdoğan ın bankayı öldürmüşsünüz benim de ipini çekmemi bekliyorsunuz ifadesini kullandığının öne sürülmesiydi. Erdoğan bu iş sizin işiniz, ben bu konuda hiç bir şey yapmam diyerek herkesi yüz üstü bıraktığını iddia etti, tüm bu iddialar sonucu dolar yükseldi, borsa düştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir