Hostel nedir? Hostel arayanlar

Hostel İngilizce bir kelimedir, anlamı öğrenci yurdu, pansiyon, yurt tur. Hostel konaklamanın en ucuz ve en sosyal yollarından biridir. Eğer düşük bütçeyle seyahat etmeyi istiyorsanız ve uzun süre seyahat edecekseniz hostel en iyi seçenektir konaklama için.

Hostel düşük bütçeyle seyahat eden öğrenciler, gezginler, öğrenciler için çok ucuz konaklama sağlayan mutfağı da olan otellerdir.

Hostel fiyatları bulunduğu yere göre değişir. Kamboçya da bir hostel için günlük 3 dolar da ödeyebilirsiniz. Hostelde daha çok eğlenmek, sosyalleşmek isteyen kişiler kalır. Hostellerde genellikle banyolar ortaktır. Odalarda ranzalar vardır. Yastık, battaniye vardır. Hosteller ucuz yerlerdir, lüks arayanlar için değildir.

Hosteller genellikle güvenilir yerlerdir. Hostellerde locker denilen kilitli dolaplar ücretsiz sağlanır. Hostellerin büyük çoğunluğunda kendi yemeğinizi yapabileceğiniz mutfaklar bulunur. Bu da hostelleri tercih etmenizin sebeplerinden olabilir, dışarda yemek yiyeceğinize kendi yemeğinizi yaparak çok daha düşük maliyetli seyahat yapabilirsiniz. Hostellerin fiyatına basit kahvaltı da dahildir.

Hostel arayanlar internet üzerinde arama yaparak çok rahatlıkla aradıkları hostelle ilgili bilgilere ulaşabilirler veya bu konuda yazılan blogları da inceleyebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir