NOEL ALIŞVERİŞLERİ 2015

TÜM perakendeciler için Aralık ayı yılın en hareketli dönemi. Yurt dışında mağazası bulunan perakendeciler veya ihracat yapan şirketler içine bu dönem, Batı dünyasının Noel coşkusu nedeniyle çok daha bereketli geçiyor.
İç pazarda özellikle aralık ayının son haftasında tavan yapan yılbaşı hareketliliği  dış pazarlarda Noel etkisiyle aralığın ilk haftasında başlıyor. Bu dönemde kimi markalar satışlarını ikiye hatta üçe katlarken en düşük ciro anıdan yüzde 30 seviyelerinde kendini gösteriyor. ABD mağazalan için ise alışveriş yoğunluğu Kaan’ın son haftasında kutlanan Şükran Gününden önce başlıyor. Noel hareketliliği sadece mağazası olan markalar için değil, markalı veya markasız ihracat yapan tüm firmaların yüzünü güldürüyor.

 

İhracata Türk şirketleri de bu dönemdeki hareketlilikten yararlanarak cirolarını artırıyor.. Yurt dışında mağazası olan şirketler  bu dönemin en karlı çıkanları oluyor. FASONDA DA  Orka Grup’un Romanya,İspanya, Azerbaycan, Rusya, Fas, Mısır ve Körfez ülkelerinde mağazaları bulunuyor. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Oralcoğlu, Noel döneminde NaWann en çok Romanya’da ve İspanya’da arttığını söylüyor. Artışların özellikle aralık ayının ikinci haftasından itibaren  hissedildiğini anlatan Orakçıoğlu.Cirolar bu dönemde en az yüzde 50 oranında artıyor.İnsanlar internet alışveriş siteleri üzerinden bakıyor. Bulunduğumuz bölgelerdeki Noel hareketliliğinden oldukça memnunuz” diyor. Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Ingiltere, Bulgaristan Ukrayna, Kazakistandan gibi pek çok ülkede mağaralarıyla hizmet veren Tergan ise bu dönemde ortalama yüzde 30’lar seviyesinde artıyor. Tergan Genel Müdürü  Erdinç, en fazla satış artışının ise Ukrayna, Rusya, İngiltere ve Bulgaristan’da gerçekleştiğini söylüyor. İhracatta da bu dönemde ciddi bir hareketlilik olduğunu anlatan Erdinç: Mağazamu bulunmayan birçok Avrupa ülkesinde de gerek Tergan markasıyla gerekse fason olarak önemli adetlerde ürün satıyoruz diyor. “ŞÜKRAN GÜNÜ ile satışlar Türkiye’de 2.15 yurt dışında  mağazası bulunan Mavi 50 ülkede faaliyet gösteriyor.

PARA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir