7 Bin Sosyal Hizmet Uzmanı Alımı Yapılacak

Kamuda aileye verilin önemin artması, ailenin desteklenmesi ve korunması amacıyla sosyal hizmet uzmanlarının alınması planlanıyor.  Aile Bakanlığı tarafından istihdamları gerçekleştirilecek olan Sosyal Hizmet Uzmanları ilk önce pilot bölgelerde, daha sonra ise Türkiye genelinde uygulanmaya başlanacak.

Şimdilik 4 ilde başlatılan bu uyguluma tüm vatandaşları kapsayacak. Gerçekleşmesi halinde her 500 aileye bir danışman düşmesi planlanıyor. Sosyal hizmet uzmanı alımlarının yapılmasında ise KPSS puanı değil özel sınavlar yapılarak işe alınacak. Bu şekilde 7 bin personel alınması bekleniyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de ilk kez “yetim aylığı” programının duyurusunu yaptı. Anne veya babasını kaybeden çocuklarla, babası askerde olan çocukları kapsayan uygulama hakkında konuşan bakan  İslam, “Yetim, öksüz ve asker çocukları devletten 18 yaşına gelinceye kadar ayda 100 lira maaş alacaklar. Ödeme anne sağsa anneye, değilse ona bakan ebeveyne yapılacak” açıklamalarında bulundu.

1 thought on “7 Bin Sosyal Hizmet Uzmanı Alımı Yapılacak

  1. sosyal hizmet için aranan şartlar nelerdir, yaş sınırı var mı katılımı nasıl yapılacak bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir