2 Yıllık FTR – Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları

Ülkemizde üniversite mezunu fizyoterapist sayısının büyük bir hız ile artması ile beraber bir zamanlar çok yüksek tutarlarda gezinen fizyoterapist maaşları da bir anda frenlenmeye başlandı. Üniversite seçimi için tercihte bulunmak isteyen kişilerin yaptıkları araştırmalarda en çok fizyoterapi teknikerleri ne kadar maaş arıyor soru cümlesi ile 2 Yıllık FTR – Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları aranmayı sürdürürken ortalama yeni başlayan teknikerlerin işe girişleri taban 3.500 liradan başlıyor.

Bu da aslında günümüzde çok iyi bir para. Ancak yazının başında da dediğimiz gibi bölümü tercih edenlerin sayılarının artması ve her sene daha fazla mezun verilerek fizik tedavi teknikeri sayısının artması bu mesleğin de cazipliğini öldürüyor ve yavaş yavaş maaşların düşmesine neden oluyor. İlk dönemlerde 5 bin lira civarında seyreden ilk işe giriş maaşları bugün 3 bin ya da 3 bin 500 lira civarlarına düşmüş durumda.

Fizik tedavi teknikeri olmak isteyen kişiler için maaş son derece cazip olsa da mesleğin çok fazla emek ve sabır gerektirdiğini de söylemek gerekiyor. Yani zor bir iş ve bu iş karşılığında ödenen yüksek bir maaş söz konusu. Aynı zamanda kendinizi bu alanda geliştirebilirseniz ve aranan bir fizyoterapist uzmanı olmayı başarırsanız alacağınız maaş 10 bin liraya kadar çıkabiliyor

2 thoughts on “2 Yıllık FTR – Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir