İş Yeri Açmak İçin Yapılacak Başvurular

Eğer bir iş yeri açmak istiyorsanız iş yeri açmak için yapılacak başvuruları bilmeniz gerekiyor. Bu yüzden sizler için yapılacak başvuruları araştırdık. İş yeri açmak için bildiğiniz gibi baya bir çaba göstermek gerekiyor. Resmi evraklar, sermayeler, mekan seçimi derken oldukça zorlu bir yolculuk sizi bekliyor olacak. İş yeri açmak için Vergi Dairesi, Bağkur,Beledeiye,Tücaret odası, Esnaf odası ve Muhasebeci gibi pek çok başvuyu tamamlamanız gerekiyor. İşyeri açmak için Vergi Dairesine vereceğiniz belgeler, noter imzalı imza sirküleri,onaylı nüfus cüzdanı sureti,ikametgah belgesi,kira kontratı veya tapu fotokopisi, ve vergi dairesinden alınacak olan işe başlamayı bildirme formu gerekmektedir. Belgeler tamamlandınktan sonra yoklama memuru verdiğiniz bilgileri denetler ve doğruluğu onaylandıktan sonra vergi levhası alınır.

İşyeri açmak için Belediye için, 2 adet vesikalık fotoğraf,Ticaret sicil kaydı fotokopisi,vergi levhası fotokopisi,nüfuz cüzdanı fotokopisi gerekmektedir.

Ticaret Odasına kayıt için; 2 adet imza beyannamesi,vergi levhası fotokopisi,kira kontratı veya tapu fotokopisi,tutulan ticari defterin noter tasdik kısmının fotokopisi,ikametgah, nüfus kağıdı örneği,taahhütname,odadan alınacak matbu dilekçe gerekmektedir.

Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıt için ise, vergi levhası fotokopisi,ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi,sicil ilan bedeli dekont örneği,araç sahibi esnaflardan araç ruhsatlarının bir fotokopisi,sicil harç bedeli dekont örneği ve ustalık belgesi veya satış elemanlığı belgesi gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir