Maliye Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı 2011

Maliye Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı 2011 yılı için yeni bir ilan yayınladı. 4 / B  statüsünde işe alınacak 3 kişi Bütçe ve Mali Kontrol Müdürlüğüne bağlı olarak İngilizce – Mütercim tercüman pozisyonunda görevlendirilecek. İşe alım için sınav düzenlenecek. Detaylar ise Maliye Bakanlığından yayınlanan ilanda yer alıyor. İlan şöyle;

T.C. Maliye Bakanlığı Bütçe Ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

I.Sınava İlişkin Bilgiler:

Sınavı Açan Birim: Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Görev Yeri : Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Çalıştırılacak Pozisyonun Unvanı ve Sayısı : 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca İngilizce dilinde Sözleşmeli Mütercim-Tercüman pozisyonunda istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere yazılı ve sözlü sınavla toplam (3) personel alınacaktır.

KPSS Puanının Türü ve Geçerlilik Yılı İle Taban Puanı: ÖSYM tarafından 10 – 11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP6 (B) puan türünden 65 (altmış beş) ve üzerinde puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecektir. (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 30 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 30 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle otuzuncu sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır).

II.Sınav Tarihi Ve Yeri:

Yazılı sınav 28/09/2011 tarihinde saat 10.00’da, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

III. Sınava Başvuru Şartları:

A- Genel Şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

b) Sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya tecilli olmak ya da askerlikten muaf bulunmak,

d) Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu gibi bir durumu bulunmamak,

e) Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Mütercim-Tercüman olmalarına engel bir durumu bulunmamak,

f) Süresi içinde başvurmak.

B- Özel Şartlar:

a) Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; İngilizce Mütercim – Tercümanlık/Çeviribilim bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına (KPDS) katılarak en az (B) veya İngilizce dilinde “Test Of English as a Foreign Language” (TOEFL) sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan veya ”International English Language Testing Sistem” (IELTS) sınavından en az 7.5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek.(Belgelerin KPDS için son 5 yıl ve diğer sınavlar için son 2 yıl geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekmektedir.)

c) Akıcı bir İngilizceye sahip olmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir