Adalet Bakanlığınca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 500 adlî yargı hâkim ve savcı adayı alınacak

Başvurular ÖSYM başvuru merkezleri ve tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri tarafından alınacak. Başvuru tarihleri 12 Kasım 2012 tarihinden 23 Kasım 2012 mesai bitimine kadar yapılacak.

Sınav 23 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak.

 

Adaylarda aranan özellikler;

 

  • TC vatandaşı olmak,
  • Yazılı sınavın yapıldığı tarik itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (23 Aralık 1977 ve sonrası doğumlu olmak),
  • Hukuk Fakültesi mezunu olmak ya da yurt dışı Hukuk Eğitimi alıp, Türkiye de ki hukuk fakültelerinin eksik derslerini alarak, diploma denkliğini almış olmak,
  • Yasaklı kamu hakkı olmamak,
  • Askerlik ile ilişiği bulunmamak veya ertelemiş ya da yedeğe geçirilmiş olmak,
  • Görevi gereği ülke sınırları içerisinde tüm bölgelerde, görev yapmasına engel teşkil edecek fiziki ya da akli herhangi bir rahatsızlığının bulunmaması,
  • Herhangi bir hükmü cezasının bulunmaması,
  • Hakimlik ya da savcılık saygınlığına yakışmayacak tutum ve davranışların bulunmaması.

 

Sınav ücretini bankaya yatıran adaylar, ÖSYM merkezlerine başvuru için giderken, banka dekontunu, kimliğini, diplomalarının onaylı sureti ya da mezun belgelerinin onaylı suretlerini götürecekler. Başvuru için ücret 3TL!

Hukuk alanında doktora yapmış olan ve sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış adaylar, yazılı sınavdan muaf tutuluyorlar. Bu adaylar başvurularını, başvuru formu, mezun diplomaları sureti ve doktora diplomalarının sureti ile Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hakim Adaylığı Şube Bölümüne şahsi ya da masrafını karşılayarak acele posta göndermek sureti ile yapacaklar.

 

Sınav giriş yerlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi, aday işlemleri sistemlerine girerek 17 Aralık 2012 14:00’den itibaren öğrenip, sınav belgesi çıktısını alabilirler.

 

Yazılı sınavda;

Genel Yetenek ve Genel Kültür’den 40, 100 adette alan bilgisi sorusu sorulacak. Genel Kültür ve Yetenek soruları toplamda 20 puan, alan bilgisi de toplamda 80 puan üzerinden değerlendirilecek.

 

Sınav sonucunda başarılı olan adaylardan, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadronun iki katı olan 1500 aday mülakata çağırılacak. 1500. Aday ile aynı puanı alan adaylarda mülakata dahil olacak. 70 ve üzeri alan adayların sayısı 1500’ü bulmazsa da sadece, 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata girebileceklerdir.

 

Sonuçlar ÖSYM resmi internet sitesinde yayımlanacak. Sözlü mülakat tarihleri ise Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasında ilerleyen günlerde yayımlanacak.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir