Aile ve Sosyal Politikalar Banlığı Uzman Yardımcısı Alımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcıları alımı için sınav tarihlerini belirledi. Başvurular 05-15 Kasım 2012 tarihleri arasında alınıyor. Memurlar Net’te ayrıntılı olarak koşulları ve sınav bilgileri yer alıyor.

Bakanlık 8. Dereceden yapılacak alımlarda 80 adet Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcısı alacak.

Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki kademeden oluşuyor. Adaylar mezun oldukları bölümlere göre iki gruba ayrılıyor.

Başvuru yapabilecek ilk grup;

Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Halkla İlişkiler ve İletişim bölümlerinden herhangi birinden mezun durumunda olmaları gerekiyor.

Bu grupta ki adaylardan alınacak personel kadro sayısı 20 olarak belirlenmiş. Başvuru yapacakların KPSS P3 ve KPSS P4 puanlarından en az 70 almış olmaları gerekiyor.

İkinci grup için belirlenen bölümler ise;

Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, iktisat, İşletme, Maliye, İstatistik, Ev Ekonomisi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstiriyel İlişkiler (ÇEKO), Ekonometri ve Ekonomi.

İkinci gruptaki adayların, belirlenen kadro sayısı 60. Bu adayların ise başvuru yapabilmek için KPSS P71 ve KPSS P109 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.

Yazılı sınava başvuru yapan adaylar arasından, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlayarak sıralama yapılıyor. İlk grup mezunlarından seçilen, puanı en yüksek toplam 400 aday yazılı sınava alınacak. Aynı hesaplama yapılarak, ikinci grupta yapılan sıralama sonucu yazılı sınava başvurusu kabul edilecek aday sayısı 1200 olarak belirlenmiş. Sıralama sonucu, sınava girebilecek adayların isimlerini Bakanlık, resmi internet sitesinde yayınlayacak.

Bunların dışında;

  • Kanunda yer alan, 657 devlet memurluğu genel şartlarına uygun olmanız,
  • Yazılı sınavın yapılacağı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmanız,
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması,
  • Adayın görevini engelleyecek akıl hastalığının bulunmaması ve belirtilen süre zarfında başvurunuzu yapmış olmanız gibi genel koşulları da bulunuyor.

Bu koşulları sağlıyorsanız eğer, Bakanlığın resmi internet sitesinden başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurunuzun ardından, 19 Kasım 2012 tarihinde Bakanlığın resmi internet sitesinde, yazılı sınava başvurulacak adaylar listesinde adınız varsa, bankadan sınav ücreti olan 50 TL’yi yatırmanız gerekiyor (ücret ödemesi yaparken sınavın adını kontrol etmeyi unutmayın ve mutlaka TC kimlik numaranız yazmalı. Aksi takdirde kabul edilmiyor). Başvuruların başladığı tarihte sınav ücretini nereye yatıracağınız bilgisini de resmi internet sayfasından görebileceksiniz. Ücret ödemesini yaptıktan sonra, evraklarınızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığının bulunduğu Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsi başvuru yapmanız gerekiyor.

Başvuruda sizden istenecek evraklar ise şu şekilde;

  • TC kimlik numarası beyanınız (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet),

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir