SGK İstirahat Rapor Parası Başvuruları

Rapor aldığı gün öncesi bir yıl içerisinde 90 gün prim ödemesi yapılmış olan çalışanlar, hastalık nedeniyle çalışamazlar ise; hastalık istirahatinin 2 günden fazla olması durumunda çalışılamayan ilk 2 günden sonra ki günlerin ücretini çalışana SGK hastalık ödeneği olarak ödemektedir.

  Bu ilk 2 gün için olan dilimin ücretini şirket politikası ve usullerine göre işveren ödeyebilmekte ya da ödenmemektedir. İstirahat raporu aldıktan sonra kuruma göre değişen ancak maksimum 5 iş günü içerisinde iş göremezlik belgesi ve çalışabilir kağıdınızın asıllarını kurumunuza ibraz etmeniz gerekmektedir.

Kuruma belgelerinizin asılları ile birlikte istirahatinizi belgeledikten sonra belge asılları sizde kalmalı ki SGK’ya rapor parası başvurusunda istenecektir. Kurumunuz SGK’ya mail yoluyla raporunuzu bildirdikten sonra ki bunu teyit almanız gerekmektedir, SGK’ya belgelerinizle başvuruyorsunuz. Ve SGK rapor paranızı önceden PTT’ye idi ancak artık Ziraat Bankası aracılığıyla yaklaşık 10 gün içerisinde yatırmaktadır.

Başvurusunu yaptığınız rapor parasının yatıp yatmadığını https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden sorgulayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir