Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı

Vergi müfettiş yardımcılığı sınavı 15 – 16 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 10 / 07 / 2011 tarihinde kurulmuş ve vergi incelemesinde görevli olan Maliye Bakanlığı Denetim Elemanlarını tek çatı altında bir araya getirmiştir.

Kurul tarafından verilen görevlerin hukuka uyguluğu, hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve yüksek kalite ile yapılması önemlidir. Çünkü Vergi Denetim Kurulu kanunlarla kendisine verilen vergi incelemesi, kayıt dışıcılık ve yolsuzlukla mücadele, teftiş ve soruşturma gibi pek çok önemli görevi Vergi Müfettişleri aracılığı ile yerine getirmektedir.
Teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ilk alımını 3 – 4 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirmiş ve yapılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı Meslek Giriş Sınavı 31 Mayıs 2012 tarihinde tamamlanmıştır. Sınava başvuran 1500 aday arasından ise 224 kişi Vergi Müfettiş Yardımcısı olmaya hak kazanmıştır.
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından aynı politika ve esaslar çerçevesinde yeni bir alım daha yapılmaktadır. İkinci defa yapılacak olan Vergi Müfettiş Yardımcılığı Meslek Giriş Sınavı 15 – 16 Eylül 2012 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleştirilecektir. Bu tarihler arasında yapılacak sınav sonucuna göre 400 Vergi Müfettiş Yardımcısı alınması düşünülmektedir.
Yapılacak olan sınav ile birlikte alınacak olan Vergi Müfettiş Yardımcılarına ülkemizin seçkin kurumlarından biri olan Vergi Denetim Kurulu, oldukça iyi bir kariyer imkanı da sunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir