2014 te Öğretmen Ataması Yapılacak mı?

Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayı 2014 yılı için sabırsızlıkla atama haberini bekliyordu. Nihayet atama haberi yeni geldi. 40.000 öğretmen adayı için Milli Eğitim Bakanı atama müjdesi verdi. KPSS ve öğretmen alan sınavında başarılı olan yüzbinlerce öğretmen adayı  atamalarının ne zaman olacağını merak ediyor.

Peki bu 40.000 öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Atamaların öğrenim döneminin başlamasından sonra yapılması öğrenciler için zorluk oluşturacağından dolayı atamaların eylül öncesine kadar yapılması bekleniyor. Ancak bu konuda hala belirsizliğin olması eğitim sendikalarını harekete geçirdi. Okul döneminin yine ücretli öğretmenlerle başlayacak olması ile ilgili eğitim sendikalarını tepkilerini dile getirdi.

TBMM’de atanacak öğretmen sayısının artırılması ve atamalar ile ilgili torba kanununu beklemeden ayrı bir kanun olarak öncelikli onaylanabilir. Çünkü konu acildir. Öğretmenlerin geç atanması hem kaygıların artmasına hem de öğretmenlerin maddi ve manevi zarara uğramasına sebebiyet verecektir.

Geç atamaların sebep olacağı sıkıntıların sorumluluğu hükümetin ve Milli eğitim bakanlığına aittir. Cumhurbaşkanı onay süreci de göz önüne alınarak bir an önce kanunun hazırlanması ve onaylanması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir