3 Çocuğa 6 Yıl Erken Emeklilik

Çalışan annelere müjde gibi olan kanun yasası için sona gelindi. Yasa tasarısının birkaç gün içinde meclisten geçirilmesi ve yasalaştırılması beklenirken böylelikle 3 çocuğu olan annelerin 6 yıl erken emekli olma hakkı kazanması bekleniyor. 3 çocuğa 6 yıl erken emeklilik olarak bilinen yasa aslında çalışan kadınların çocuk doğurmalarını teşvik etmeye yönelik hazırlanan bir yasa.

Bilindiği üzere Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmalara paralel olarak ülkemizde ki genç nüfus oranının büyük bir hızla düştüğü bunda da artık ailelerin büyük bir bölümünün tek çocuk yapmayı tercih etmelerinin neden olduğu ortaya çıkmıştı. İleride diğer yabancı ülkeler gibi genç nüfus çalışan ihtiyacı duymamak için çocuk teşviği olarak ortaya çıkan bu yeni uygulama son dakika erken emeklilik yasası olarak duyurulmuştu.

Yasa kapsamında çocuğu olanlara erken emeklilik müjdesi verilirken üç çocuğa erken emeklilik  imkanlarının sunulması ve böylelikle çalışan annelerin çocuk yapmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışmaya ek olarak 3 çocuğa teşvik parası verilmesi ve yine ailelere para yardımı yapılması gibi farklı çalışmalar da devlet tarafından sürdürülmektedir.

1 thought on “3 Çocuğa 6 Yıl Erken Emeklilik

  1. ben 3 çocuklu bir ev hanımıyım ve gelirimiz yetmiyor çocuklarımın giderlerini krşılamak ve onların her istediğini alabilmek istiyorum lütfen kına pakrtleme işinde bana yardımcı olurmusunuz sitenizi çok beğendim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir