Deniz Feneri Kulesi Projesi

Dubai Uluslararası Finans Merkezi bölgesinde yapılan Deniz Feneri Kulesi Projesi’nde iksa işleri iksa duvarı, en gelişmiş yöntem olan hidrofreze cutter makinesi ile 640 mm kalınlığında diyafram duvar olarak inşa edildi Deniz Feneri Kulesi Projesi’nin şantiyesi, Dubai Uluslararası Finans Merkezi bölgesinde bulunuyor. Bölgenin, finans sektörüne hizmet eden ticari ve residans binaların varlığı ile en rağbet gören bölge olduğu kabul ediliyor. Proje arsasının bir yanı mevcut bir yolla, bir yanı ticari bir kule ile, bir yanı servis tüneli ile ve diğer bir yanı da boş bir arsa ile çevrili.

Deniz Feneri Kulesi Projesi, DIFC tarafından geliştirilen ticari(iş) kule projesi. Kulenin göze çarpan mimari bir dizaynı var ve 400 metrelik, 64 katlı lüks ofislerin bulunacağı ticari kule, 3 adet 29 metre çaplı rüzgar tribünleri ile düşük-karbonlu ticari binası olmayı amaçlıyor. Zetaş Zemin Teknolojisi A.Ş., bu projenin iksa, hafriyat, yeraltı su seviyesinin düşürülmesi ve temel kazıkları inşası işlerinin ihalesini kazandı. Projede iksa işleri kapsamında; iksa duvarı, en gelişmiş yöntem olan hidrofreze cutter makinesi ile 640 mm kalınlığında diyafram duvar olarak inşa edildi. Binanın 5 adet bodrum katı olduğundan, yol tarafındaki kazı derinliği 19 m ve 21 metre. Bu bölümdeki iksa duvarı, herbiri 72 ton kapasiteli, 3 ve 4 seviye, öngermeli geçici ankraj ile desteklenmekte.

Kazık işleri Varolan binalar 3 kat bodruma sahip olduklarından, komşu yapıların tarafındaki kazı derinliği 7m – 8,5 m arasında değişmekte; dolayısı ile iksa duvarı bitişik yapıların temel seviyesinden başlamakta. Bu bölümlerdeki iksa duvarı tek seviye zemin ankrajı ile desteklenmekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir