Dershane Öğretmenleri KPSS’siz Atanabilecek Mi?

Dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşılırken tüm gözler dershane öğretmenleri KPSS ‘siz atanabilecek mi sorusunun yanıtına çevrilmiş durumda. Dershanelerde çalışan binlerce öğretmen işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken bu kurumlarda görev yapan öğretmenler dershane öğretmenleri burada toplanalım şeklinde sosyal medya üzerinden haberleşmeye başlamış durumda. 

Peki dershane öğretmenleri devlete atanacak şeklinde çıkan haberlerin ne kadarı doğruyu yansıtıyor? MEB yasası olarak bilinen yasanın mecliste kabul edilmesi ile beraber 6 yıldır dershanelerde görev alan öğretmenlerin KPSS şartı aranmaksızın atamalarının gerçekleştirileceği kesinleşti. Ancak bunun için öğretmenlerin kesinlikle 01/07/2015 iye 01/08/2015 tarihleri arasında başlayacak olan atama başvuruları için ilgili formları tamamlayarak resmi olarak başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Ancak atama kapsamında alımı gerçekleştirilecek olan öğretmenler sağlık mazereti bildirmeleri haricinde kesinlikle atama başvurusunda bulunamayacak ve hizmet yerlerinin değiştirilmesini talep etmeyecek. KPSS siz öğretmen atamaları için etüd merkezi ya da dershane tarafından 6 yıllık sigorta priminin ödenme şartı aranacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir