Kurban Bayramı Ne zaman olacak? Kurbanda kaç gün tatil?

Dini bayramlarımız resmi tatil olarak sayıldığı için birçok çalışan bayramlarda izinlidir. Dini bayramlarımız aynı zamanda bize ailemizle yakınlarımızla ve sevdiklerimizle güzel vakitler geçirme fırsatı verir. Koşturmaca içerisinde geçirdiğimiz gündelik hayatımızda sevdiklerimizi ihmal ederiz. Ziyaret etmek bir yana kimi zaman yoğunluktan kimi zamansa ihmal ettiğimiz için bir telefon bile açmayız günlerce. Bayramlar sayesinde sevdiklerimizle bir araya gelerek vakit geçirebilme fırsatını yakalarız.

Artık insanlar günümüz koşullarında gittikçe asosyalleşmeye başlamıştır bunun en büyük sebeplerinden biri internet olarak görünüyor bir diğer sebebi ise hayat şartları. Kaliteli bir yaşam sürmek isteyen insanlar vakitlerinin çoğunu çalışarak geçirirler bu yoğunluk içerisinde de çoğu insan bayram tatillerinde ailelerini ziyaret etmek yerine tatile gitmeyi tercih eder. Özellikle bayram tatilleri yaz aylarına denk geldiğinde bu durum kaçınılmaz bir hal almıştır. Herkesin dinlenmeye hakkı var tabiki ancak büyüklerimizi ihmal etmemeye özen göstermeliyiz.

Kurban bayramı bayramında hepimizin bildiği üzere maddi durumu el veren bütün Müslümanlar kurban keserler. Kurban İslam’ın beş şartından biridir ve kurban ibadeti Allaha yakınlaşmak anlamına gelir. Genellikle kurban kesmek için bayramın ilk günleri tercih edilir. Ancak bayramın son günleri kurban fiyatlarında bir düşüş söz konusu olduğu için kurban kesmeyi son güne bırakanlarda olabiliyor.

 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

Müslüman aleminin dini bayramlarından ikincisi olan kurban bayramına az kaldı. Bu yıl kurban bayramı tatili fazla uzun sürmeyecek çünkü arife günü 2 ekim Cuma gününe denk geliyor dolayısıyla bayramın birinci ve ikinci günleri cumartesi ve Pazar günlerine denk geldiği için hafta sonu tatiliyle çakışmış oluyor. Çarşamba günü kurban bayramı tatili sona eriyor ve iş başı başlıyor. Bu durum işverenleri memnun ederken çalışanları hayal kırıklığına uğratabilir. Sonuç itibariyle bu yıl kurban bayramı tatili hafta sonu tatiliyle birleşmiyor ve sadece dört günden ibaret. Herkese iyi tatiller.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir