Kurban Bayramı Tatili 5 Gün Arife Günü Tatil

Kurban bayramında Bakanlar kurulunun aldığı kararla arife günü olan 03 ekim günü yarım gün tatil değil, tam gün tatil ilan edildi, böylece kurban bayramı tatili 5 gün olmuş oldu.

Çalışanların merakla beklediği kurban bayramı tatilinin ne kadar olacağı ile ilgili açıklamalar yeni yapıldı.  Bakanlar kurulu tatilin beklendiği gibi 9 gün olmasını onaylamadı, sadece arefe gününün yarım gün değil tam gün tatil olmasını kabul etti.

Öncesinde tatilin 9 gün olabileceği söylentisi vardı ancak kurban bayramı tatilinin 5 gün olmasına karar verildi. Özel ve kamu çalışanlarının sabırsızlıkla beklediği kurban tatilinin 5 gün olması sevinçle karşılandı. Tatil 03 ekim 2014 tarihihinde başlayacak 08 ekim 2014 tarihinde bitecek ve çalışanlar iş başı yapacak. Kurban bayramında tüm yollar ya ücretsiz ya da indirimli olacak.

Kurban bayramında böylece herkes sevdiklerini  ziyarete gitme konusunda sıkıntı yaşamayacak, ancak yolların ücretsiz olması durumunda toplu taşıma araçlarında izdiham olma durumu yaşanabilir, boğazlarında ücretsiz olması boğazlarda yoğun trafik sorunu yaşanmasına sebep olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir