Kurban Bayramında Yol Durumu

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramında yol durumunu merak edenler için bilgileri aktarıyoruz. Yetkililer bayramda kişilerin kendi araçlarıyla değil toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmesi yönünde uyarılarda bulunuyorlar ancak bu uyarıları çoğu kişi önemsemiyor, sonuçta ne yazıkki trafik kazalarında çok sayıda insanı kaybediyoruz.

Karayolları yol durumu ile ilgii kendi web sitesinde açıklamalarda bulunuyor. Buna göre sürücülerin dönemeçlere, varsa yol yapım çalışması olan yerler ile ilgili bilgilere ulaşması ve kazaların daha az olması hedefleniyor. Bayramlarda en çok kaza ve ölüm haberi alınıyor.

Yetkililer kurban bayramında uzun yola çıkacak olan şoförlerin yorgun olarak yola çıkmamasını, iyice dinlenmelerini, alkollü araç kullanmamalarını, araç bakımlarını yaptırmalarını belirtti. Ayrıca kişilerin araçta takoz, çekme halatı, zincir vs. aletlerin bulundurması hayati öneme sahiptir. Şoförlerin uzun yolda sinirlerine hakim olması, yola çıkmadan önce rehavete neden olacak yemeklerden uzak durması gerekir. Kurban bayramında bayramın 1. Günü ve 4. Günü yollar çok yoğun olacağından bu günlerde uzun yola girmemek çok daha mantıklı bir karar olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir