Liselerde Nakiller Başladı

Liselerde nakiller başladı. TEOG(Temel Orta Öğretim Geçiş Sınavı) Sonuçları MEB tarafından açıklandı. Milli eğitim bakanlığının internet sitesine çok fazla giriş yapıldığı için site kilitlendi ve sonuçlar daha önce belirtilen tarihten daha geç açıklandı.
Öğrenciler sonuçlarına göre tercih ettikleri A grubu veya B grubu tercih listelerine atandılar. Atamalar bazı öğrencileri mutlu ederken bazı öğrenciler durumdan hiç hoşnut kalmadılar. Bazı öğrencilerin yerleştirildikleri okullar evlerine uzak olduğu için veliler durumdan memnun kalmadılar. Özel okula gidecek olan öğrencilerinde atamalara dahil edilmesi yüzdelik dilimini arttırdı öğrenciler geçen yılın puanlarını baz alarak tercih yaptılar ancak yüzdelik dilimin artması nedeniyle öğrenciler öncelikli tercihlerine atanamadılar.

LİSE NAKİLLERİNDE SORUNLAR

Liselerde atamalarda bazı sorunlar yaşandı meslek lisleri Anadolu meslek liselerine dönüştürülmüştü ve bazı liselerde Anadolu lisesine geçiş yapılırken bazı bölümler kapatıldı fakat tercihler yapılırken durumdan haberdar olmayan öğrenciler kapatılan bölümlere tercih yaptılar, atamalardan sonra okulda o bölümüm kapatıldığını öğrenen öğrenciler açıkta kaldı nakil için okula dilekçe verildi. Bakanlık TEOG sürecinde “Nakilde yüzler gülecek dedi “ 25 Ağustosta yapılan nakillerde yüzler gülmedi çünkü hiçbir okulda boşluk kalmadı. Özel okula gidecek olanlar bile yerleştirildikleri okullara dilekçe vermek zorunda bırakıldı.
Liselerde nakiller başladı ancak karmaşa hala devam ediyor. Nakillerin gerçekleşmesi için özel okula gidecek olan öğrencilerin Cuma günü kayıtlarını yaptırdıktan sonra onların yerine açılan kontenjanlara nakil isteyen öğrenciler yerleştirilecek. Yaşanan bu aksaklıkların gelişim çağındaki çocukları olumsuz yönde etkilediği bir gerçek sistemdeki bu aksaklıkların biran önce düzelmesini ve mağdur durumdaki öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir