Maden Ocağında Çalışanların Maaşları Ne Kadar?

Geride bıraktığımız günlerde yaşanan ve tüm ulusu derin bir matem havasına boğan Soma faciasının ardından gözler bir kere daha maden ocağında çalışmak zorunda kalan işçilere çevrildi. Özellikle de maden ocağında çalışanların maaşları büyük bir merak konusu oldu. Peki maden ocağında çalışanların maaşları ne kadar? Her gün ölüm ile burun buruna çalışmak zorunda kalan maden işçilerinin ortalama maaşları ise ne yazık ki duyan herkesin yüreğini bir kere daha parçaladı. Çünkü maden ocağında çalışan işçilerinin maaşları ortalamaları hesaplandığında aylık sadece 1.600 liraya geliyor.

Yabancı ülkelerde madencilik ise çok daha ciddiye alınıyor. Yapılan yaşam odaları ile maden çalışanlarının can güvenlikleri garanti altına alınırken ayrıca verilen maden işçisi maaşları çok daha yüksek tutularak insanların hem madende çalışmaları teşvik ediliyor hem de çalışan işçilerin motivasyonları arttırılmaya çalışılıyor. Ülkemizde de bir an önce emekçi madencilerimizin hem çalışma koşullarının hem de maaşlarının yükseltilmesi gerekiyor.

Yaşanan facia her geçen gün biraz daha unutulmaya başlanırken yeni bir facianın yaşanmaması adına devletin maden ocaklarında ki kontrolünü arttırması ve denetimlerin çok daha ciddi bir şekilde yapması gerekiyor. Bu sayede maden işçileri artık her ocağa indiklerinde bir daha güneşi görebilecek miyim endişesi yaşamazken aileleri de geleceğe daha umut dolu bakabilirler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir