Öğretmen Atamalarında Öncelikli Bölgeler

Öğretmenlerin yeni meslek bölgelerinin belirlenmesinin yanı sıra yeni atama bekleyen öğretmenler içinde hizmete başlama anlamına gelen öğretmen atamaları bilindiği üzere belirli bölgelere öncelik verilmektedir. Öğretmen atamalarında öncelikli bölgeler her zaman olduğu gibi gelişmekte olan ve genelde tercih edilmeyen bölgelerdir.

Bu nedenle öğretmen atamaları bölgeler üzerinden gerçekleştirilmekte ve fazla tercih edilmeyen il ve ilçelere öncelik verilerek bu bölgelerde yer alan öğretmen açığının kapatılması amaçlanmaktadır. Ağustos ayı içerisinde gerçekleşecek olan 40 bin öğretmen ataması için de aynı durum söz konusudur.

Öğretmen atamaları 2014 Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek olup doğu bölgeleri ve güney doğu bölgeleri öncelikli bölgeler olarak belirlenmiş durumdadır. Bunun en önemli nedeni bu bölgelerde yer alan ücretli öğretmenlik sistemine son verilmesi ve terör örgütünün propagandasını yapan ücretli öğretmenlerin işine son verilmesi. Yine öğretmen atamalarında öncelik verilen bölgeler de görev alan öğretmenlere fazla ücret ve uzun yıllar bu bölgede görev alan öğretmenlere kira yardımı yapılması da gündemde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir