Piyasalarda Kar Satışları Olabilir

KAR REALİZYONLARI GELEBİLİR. Öte yandan her ne kadar görünüm olumlu olsa da. BISTteki sen yükselişlerin ardından kar realizasyonları da gelecek. Bu aşamada borsa için en kritik seviye 80 bin civarı. Bu seviyenin aşağı kırılması yükseliş trendinin gücünü ciddi biçimde kaybetmesine neden olur. Fakat bu hafta içinde normal şartlar altında 80 bin altında bir kapanış beklemiyorum. Yine de bu haftanın ABD verilen açısından oldukça yoğun olacağına dikkat çekmek gerekiyor.

Pazartesi günü Dallar FEITinin imalat sanayi anketi açıklanacak ve aynı gün Japonya Merkez Bankası’nın toplantı tutanakları yayınlanacak.

Salı günü ise piyasalar üzerinde en etkili olabilecek iki veri Almanya ve Amerika’nın 2014 yılı üçüncü çeyrek büyüme verilen olacak. ABDde ikinci çeyrekte ekonomi yüzde 4.6 büyürken. Almanya’da bu rakam yüzde 0.8 olmuştu. Özellikle Almanya’dan gelecek veriler çok önemli. Eğer çeyrek dönem itibariyle büyüme yüzde Ol veya daha düşük gelirse euro/dolar paritcsinde uzun süredir devam eden düşüşün halanması beklenir. Tersine, yüzde 0.30’un üzerinde bir büyüme. hem bizim piyasalar için hem de Avrupa ekonomileri için çok olumlu havanın doğmasına neden olur. Salı günü ABD’de aynca Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi, perakende satışlar ve tüketici güven endeksi açıklanacak. Beklentilerin üzerinde veriler gelirse, faiz artınmı konusunda endişeler artabileceği için piyasalar üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Perşembe günü Avrupa Birliği’nden gelecek olan iki önemli veri var. Biri, Ekonomik Sentimcnı Endeksi diğeri de AB’nin ortalama enflasyon verisi. Eğer enflasyon beklemilerden yüksek gelirse. bilyCimeye ilişkin endişeler azalacağı için piyasalar üzerinde olumlu etki yaratır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir