Rusya’nın Sputnik Arama Motoru

Teknoloji konusunda sürekli olarak dünyanın dev gücü olarak gösterilen Amerika ile çarpışmayı sürdüren Rusya sonunda gözünü dev arama motoru Google’ı kestirdi. Rusya arama motoru konusunda yeni bir projesini hayata geçirerek Sputnik arama motoru için ilk çalışmalarını tamamladı. Rusya’nın Sputnik arama motoru hayata geçirildi.

Aslında bu çalışmanın başlayacağının ilk sinyallerini Rus devlet başkanı Putin yaptığı konuşmada vermiş ve google üzerinden yapılan tüm aramaların Amerikan istihbarat teşkilatları tarafından kullanıldığını açıklaması ile verilmişti. Rusya şimdi tamamen kendi internet sistemini kurmaya çalışıyor. Sputnik.ru bunun için atılmış ilk adım. Çeburuşka adı verilen yüzde 100 Rus kaynaklı olan internetin ilk adımı olan Rus arama motoru aynı zamanda Rusya’nın ilk milli arama motoru olarak ta tarihe geçmiş oldu.

Rusya’nın attığı bu dev adım Rusya ve Amerika arasında uzaya çıkış yarışından sonra yaşanacak yeni bir güç savaşı olarak görülürken Amerika’nın bu konuda çok daha ileride olması Rusların bu konuda rakiplerini nasıl yakalayacaklarını da büyük bir merak konusu yapmış oldu. Rus arama motorları içerisinde özel bir anlamı olan Sputnik arama motoru aynı zamanda ilk bir yıllık zaman dilimi içerisinde hiç reklam kabul etmeyeceğini de açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir