Yatırımcı Fonları Yerli Yabancı Hisse Alırken Nelere Dikkat Etmeli

“Yatırım kararı verebilecek yeterli bilgi birikimi olmayan ve piyasaları izleyebilecek zamanı olmayan bu kişiler için yatırım fonları gerçekte oldukça ucuz fiyatla sunulmuş bir portföy yönetimi hizmetidir. Bu nedenle biz, ‘Yatırım Fonlarında Herkes Büyük Yatırıma Oluyor slogan-nın önemli bir gerçeklik taşıdığını düşünüyoruz” diyor. ” ZAMANLAMA ONEML1″ Yatırım fonlarının yerli ve yabancı hisse fon alırken nelere dikkat etmeli?
■ Yatırımcı öncelikle risk getiri tercihini belirlemek

■ Fonun risk düzeyi ve geçmişteki performansı göz önünde bulundurulmalı.

■ Fonun amacı iyi tehlike edilerek tolere edilebilecek risk seviyesine göre değerlendirilmeli.

■ Fonun geçmiş dönem getirilerinin gelecekteki performansı garanti etmeyeceği akılda tutulmalı. ■ Fonun yöneticisi, yönetilen fonların türü, en yakın tarihli portföy bileşimi ve stratejisi, işlem saatleri, alım-satım komisyonu gibi ayrıntılara bakılmalı.

■ Fon getirilerini farklı piyasaların (boğa ve ayı) oluştuğu en az 2-3 yıllık bir süreç içinde değerlendirmesi gerektiği akılda tutulmalı.

■ Yalnız getirilere değil bu getirilerin kalitesine veya bir başka deyişle ne kadar risk alınarak sağlandığına da dikkat edilmeli.

■ Fonlara birbirleriyle karşılaştırırken tip ve tür olarak aynı kategoride olmalarına ve ‘karşılaştırma ölçütlerinin’ benzer olmasına dikkat edilmeli.

■ Yatırımcılar kişisel getiri ve risk beklentileri perspektifinde karar vermeli.

■ Finansın temel prensibi olan risk getiri ilişkisi her zaman göz önünde bulundurulmalı.

■ Fon detaylannın yer aldığı izahnameler dikkatle incelenmeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir