Kredi Çekemeyenler Kredi Notu Nasıl Yükseltilir Öğrenin

Bir çok ihtiyacımızda , gayrimenkul yatırımlarımızda, eğitim masraflarımızda vs.. ilk aklımıza gelen fikir banka kredileri olur. Bankalar bu kredileri bize sağlarken banka ile yaptığımız her işlemin kaydedildiği ve tüm bankaların ortak kuruluşu olan KKB (kredi kayıt bürosu ) den aldığı bilgiler ile kredi notu değerimize ulaşırlar.. Kredi notumuz , geçmiş kredi ödemelerimiz, kredi kartı ekstrelerimizi zamanında ve tam ödeyip ödemediğimiz gibi bilgiler ile belirlenmiş olur. Bu bilgilere önceleri yalnızca bankalar ulaşabiliyordu. Artık şahıs ve şirketlerde bu bilgilere KKB sayesinde sisteme kayıt olduktan sonra öğrenilebiliyor.

Gelelim düşük olan puanınızı nasıl yükselteceğinize. Kredi notunu yükseltmek uzun ve fedakarlık isteyen bir süreç. Tasarruf yapmak durumundasınız Ayrıca uzun bir süre yalnızca borçlarınızı kapatmak için planlar yapmalısınız. İleriye dönük yatırım planınız var örneğin ev sahibi olmak istiyorsunuz. Ancak kredi notunuz bu miktarda çekeceğiniz kredi için uygun değil…

Ücretsiz kredi notu öğrenme bilgileri için www.kredisorgulama.org  sitesinden bakabilirsiniz.

Daha önce hiç kredi kartı kullanmadıysanız ve hiç kredi çekmediyseniz kredi notunuzun düşük olma ihtimali yüksek. KKB sizin ödeme düzeninizi belirleyemez ve bankalar size yüksek miktarda kredi kararı verirken zorluk çıkarabilirler. Bu sebeple mutlaka bir kredi kartı edinin ve kredi kartı ekstrelerinizi zamanında ve tam olarak ödeyin. Kredi kartınızın kullanıp borcunu kapatmanız bile zamanında ödenen kredi kartı ekstrelerinden alacağınız notdan daha düşük olacaktır.

Uygulayabileceğiniz ikinci bir ihtimal de küçük tutarda bir kredi çekmek ve kredi taksitlerinizi düzenli ödemek .Kredi tutarını bir defada kapatmanız da kredi notunuzun yükselmesinde faydalı olacaktır.

 

1 thought on “Kredi Çekemeyenler Kredi Notu Nasıl Yükseltilir Öğrenin

  1. 2011 pegueot Partner Tepee aracımla is arıyorum soforlu olarak.Anadolu yakası maltepedeyım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir