2016 YILINDA 55.000 MEMUR ALINACAK

Maddi imkanlarını devlet güvencesi altında edinmek isteyen bir çok insanın hayalidir memur olmak. Bu hayalini gerçekleştirmek isteyen gençlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da KPSS sınavı için dershane sıralarını aşındırmaya devam ediyorlar. Sınavı başarıyla tamamlayan birçok memur adayı atama için uzun zaman beklemek durumunda kalabiliyor. Bu stresli dönemde hükümetten çıkan her haberin takipçisi olan memur özellikle öğretmen adayları için umut olacak haberin detayları ise şu şekilde …

  1. hükümetin yeni tasarısı açıklandı. Lisans, ön lisans, lise mezunu olmak üzere KPSS sınavını kazanan 55 bin memur için devlet yeni kadro açacağını açıkladı. Öğretmenleri adaylarını oldukça heyecanlandıran tasarıya göre 2016 yılında 30 bini Milli Eğitim bakanlığı kadrosuna alınmak üzere toplamda 55 bin yeni memur alımı yapılacak.

Sağlık bakanlığına ise sorunsuz ve aktif bir hizmet sunulabilmesi için ise 11 bin 173 sözleşmeli sağlık çalışanı atanacak. Sağlık bakanlığına atanacak personel kararını Bakanlar kurulu Resmi gazetede yayımladı. Sağlık bakanlığına alınacak personelin dağılımı ise şu şekilde: Sağlık bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahil Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri kurumu bölümlerine atanmak üzere 5 bin 238 uzman, 11 bin 92 tabip, 69 sağlık memuru, 5 hemşire , 3 ebe, 1 diş tabibi, 1 diyetisyen, 1 sağlık teknikeri ve 1 psikolog ataması yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir