Kurumsal Wellness Hizmeti

DÖRT DÖRTLÜK BESLENME HİZMETİ Kurumlara ‘kurumsal wellness‘ adı altında hizmet verdiklerini aktaran Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Baş’dan aldığımız bilgilere göre. Bu kapsamda önce kurumun tüm çalışanlarının vücut analizleri alınıp bireysel raporlar oluşturuluyor. Bireysel raporlar sonrasında risk durumunda olan çalışanlara bireysel beslenme danışmanlığı veriliyor ve haftalık olarak takip ediliyor. Aynca kurumda çalışanlara sunulan öğle yemeği menüleri de bu kapsamda sağlıklı hale getiriliyor. Bunların dışında, ara öğünler için koridor gibi ortak alanlara taze meyveler, kuru meyveler, ceviz, fındık ve badem benzeri kuruyemişler.

Süt, ayran ve küçük sandeviçler gibi sağlıklı atıştırmalıklar yerleştiriliyor. Murat Baş işi daha da ileri götürerek. “Kuruma yemek sunan firmanın mutfaklarını ayda bir kez ziyaret edip, besin güvenliği, pişirme yöntemleri ve sağlıklı ürünler kullanıp kullanmadıkları gibi alanlarda kontroller yapıyoruz. Başta yöneticiler olmak üzere tüm çalışanlara sağlıklı beslenme alışkanlıklarına yönelik eğitim programları düzenliyoruz” diyor.

Çalışanlara Beslenme Eğitimi: Uluslar:aram Çalışma Örgütü’nün (11.0) yaptığı bir araştırmada iş yerinde beslenmenin, işverenler tarafından genellikle bir ‘zorunluluk’ veya ‘dert’ olarak görüldüğü, bu nedenle işte verimlilik elde etme ve çalışanların moralini yükseltme fırsatlarının kaçtığı tespit edildi. Şimdilerde birçok kurum iş yerinde beslenmenin çalışanlar için ne kadar önemli olduğunun farkında. Çünkü çalışanların sağlıklı büyümesi, onları her açıdan olumlu etkilediği gibi ileriye dönük olarak işveren açısından da avantaj sağlıyor. Uzman Diyetisyen İpek Ataca Özger, bu konuda şirketlerde bilincin yükseldiğini, kurumsal diyetisyen hizmetinin yanı sıra şirketlerin bu yönde çalışanlarına eğitim aldırdığını da söylüyor. “Danışmanlık verdiğim kurumlarda menülerin planlanması dışında belirli sıklıklarla sağlıklı beslenme ile kilo verilebilmektedir.
“Toplamda 220 kilo verdik”
Yaklaşık bir yıl önce sunucu Ece Vahapoğlu’nun katılımı ile bir proje gerçekleştirdik. Söz konusu proje kapsamında sağlıklı ve dengeli beslenmeden sigarayı bırakma seminerlerin, hijyen eğitimlerinden ofis egzersizlerine kadar birçok çalışma yaptık. Kuruluşumuzun beslenme ve sağlık profilini ortaya koyan analizler sonrasında diyet programı ile risk grubunda yer alan profesyonel diyetisyen desteği sağlıyor, talep eden çalışanlarımıza ise öğle yemeğinde özel fiyat hizmeti sunuyoruz. Diyetisyen desteği alan 34 çalışanımız, toplamda yaklaşık 220 kg verdi. Elde edilen bu sonuç; projemizin çalışanlarımızın iş va özel yaşamlarına yönelik sunulan bir fayda paketi olduğunu da gösterdi.
Abdullah ONGUC / Suvari IK ve Stratejik Planlama Direktörü “Aramızda kilo almak isteyenler de var”
“Savan At” projesi, çalışanlarımıza yönelik sağlıklı ve mutlu bir yaşama destek amaçlı planladığımız keyifli bir girişim oldu. Bu aktiviteye fazla kilolarını vermek isteyen çalışanlarımızın yanı sıra kilo almak ve sağlıklı yaşamın ipuçlarını öğrenmek isteyen çalışanlarımız da katıldı. Çalışanlar diyetisyenimizle birlikte sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve yeme alışkanlıklarını değiştirmek konusunda aksiyonlar aldılar. Diyetisyenimiz kurum içi günlük yemek menülerini kontrol ederek, kişi bazında yönlendirmelerde bulundu; böylece dengeli beslenme adına çalışanlarımızdan çok olumlu dengeler aldık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir