Türkiyede Hindi Tüketimi- Yılbaşı

Hindi tüketimi sadece yılbaşında gündeme gelse de yılın her günü rakamlarla tüketildiği sabit. Erbayram hindi elinin en çok yılbaşında sarılır algısının yıkılması gerektiğini belirtiyor ve “Artık tüketicilerimiz yılın 12 ayı hindi yiyor.Kanadı et sektöründe sözleşmeli üretici modeli oldukça yaygın. Bütün markalar üretimlerinin önemli bölümünü sözleşmeli olarak yaptırıyor. Roka Hindi de 100 sözleşmeli çalışıyor. Sözleşmeli üreticilerinin kümes alanının 165 bin metrekareyi bulduğunu söyleyen Erbayram. “Sözleşmeli üretim modeli içerisinde tabii ki uyulması gereken özel şartlar var. Bunlar üretimin hijyenik ve kaliteli olmasını sağlayan teknik şartlar. Bana göre bu modeldeki en önemli husus üreticinin dönem sonunda yaklaşık olarak ne kadar para kazanabilecek olduğunu bilmesidir. Hindi çiftliği kurmak karlı bir yatırım alanı” diyor.
1995 yılından bu yana hindi üretiminin 16 kat arttığını söyleyen Koca, sektör olarak hedeflerinin hindi tüketimini süreklilik arz eden bir sürece dönüştürmek olduğunu belirliyor. Sağlıklı bir alternatif olan hindi erinin sadece dönemsel değil yılın diğer günlerinde de tüketilmesi için çalıştıklarını söyleyen Koca, dernek s olarak hedeflenen üretim rakamlarına ulaşabilmek için tüketiciyi eğitici ve yönlendirici çalışmalara önem verildiğini vurguluyor.

 

“ARZ SIKINTISI SÖZ KONUSU DEĞIL 2013 yılında 6 bin 700 tonluk üretim yapan Banvit bu yıl 7 bin 200 tonu geçmeyi hedefli-yor. Banvit A.S. Satış ve Pazarlama Di-rektörü Nerdin Alp, yılbaşı için iki alternatifli bir hazırlık yaptıklarını belirterek, bütün veparça olarak çok sayıda hindi ürün çeşitlerinin mevcut olduğunu, ancak yılbaşına yönelik olarak bütün ve yarım hindi olmak üzere iki  alternatif sunduk-larını söylüyor. Aralık ayının ikinci haftası ile birlikte hindi hareketlendiğini ifade eden Alp son hafta ise yılın en hareketli satış grafiğini yakaladıklarını dile getiriyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir