2015 Banka Personel Alımları

Ülkemizde özellikle de iktisat ve işletme mezunu birçok kişinin ilk olarak işe girmek istediği yer bankalardır. Bankaların şube sayısını artırmasıyla personele olan ihtiyacı da artmaktadır. Yeni açılan bir şubeyi düşündüğümüz zaman gişe görevlisinden müdürüne çaycısından güvenlik görevlisine kadar birçok kişi istihdam edilecektir.

2015 yılında da birçok bankanın eleman alımı yapacağı planlanmaktadır. Genellikle sınav ile alım yapan bankalar başarılı buldukları kişileri almaktadır. Yazılı sınavı geçen ve daha sonrasında da mülakat aşamasını doğru bir şekilde atlatan kişiler bankada çalışmaya hak kazanmaktadır. Bankada çalışmak isteyenler bankaların yapacağı sınavları takip edebilir ve başvuruda buluşabilir. Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, İş Bankası gibi pek çok banka 2015 yılında eleman alımı yapacaktır.

Eleman alımı için sürekli sınavlar yapan bankalar yaptıkları duyurular ile birçok adayı belli bir sınava tabi tutuyorlar. Sınavdan başarılı olmanız halinde bir sonraki aşama olan mülakata geçebilir ve mülakat sonrasında da başarılı olursanız direkt olarak bankacı olabilirsiniz. Sınavlarda ise genellikle matematik, analitik düşünme, genel kültür türünde sorular çıkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir