2015 Konut Satışında Artış

Türkiye’de gelişmekte olan en önemli sektörlerden birisi hiç şüphesiz inşaat sektörüdür. Özellikle son on yılda konut projelerinde bir artış görülüyor. Kentsel dönüşümün de buna katkısı olduğunu söyleyebiliriz.

2015 yılında konut satışlarının önceki yıllara göre artması bekleniyor. Yılın ilk çeyreğinde bir patlama yaşandı diyebiliriz. İlk üç aylık satış rakamları 300 bini geçti. Bu şekilde devam etmesi durumunda 2015 yılının en çok konut satışının yapıldığı yıl olacağı bekleniyor. Fiyatlar hiç gerilemediği halde maket üzerinden satılan projeler tamamlandığında yatırımcısına ciddi kar yaptırıyor. 2014 yılında toplam 1 milyon 165 bin adet konut satıldı. 2015 yılının ilk çeyreğinde ise 300 bin konut satışı gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 84’lük bir artışı ifade ediyor.

Her ne kadar piyasalarda dalgalanmalar olsa de konut alımına olan ilgi azalmıyor. Her geçen gün artan yeni ve ilginç projeler insanların ilgisini çekiyor. Bu durumun 2015 yılı için konut satışında rekor bir yıl olacağını söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir