TEV Mesleki Orta öğrenim Bursları

TEV Yükseköğretim, lisans, yüksekokul, yükseklisans, doktora gibi burslarına ek olarak tev orta öğrenim bursuda sağlamaktadır. Bu burs Teknik-Endüstri ve Turizm-Otelcilik Meslek Lisesi orta öğrenim kurumlarında ki maddi imkanları yetersiz, başarılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve milldi değerlerine bağlı düzgün ve sağlam karakterli öğrenciler için geçerli olmaktadır.

Başarı koşullarına okul giriş puanları ve genel not ortalamaları baz alınarak belirlenmiştir ve detayları online başvurunun da yapılacağı vakıf resmi sitesi olan www.tev.org.tr de yer almaktadır.

İnternetten yapılacak başvuruya ek olarak, başvuruda belirlenen ve çıktı alınması gereken belge ve yine başvuruda ve sitede detaylı belirtilen eklenecek belgelerin birlikte öğrenim kurumuna teslim edilmesiyle tamamlanacaktır. Çıktı alınması ve doldurulması gereken belge vakfın tüm sağladığı olanaklarda doldurulmasını ve kabul edilmesini şart koyduğu ”TEV burslusu Vicdani Yükümlülük” belgesidir.

tev burs  için Başvurular 1-15 Ekim tarihleri arasında olacak ve başvurular ardından gereken özellikleri taşıyan öğrencilerin belirlenmesiyle asil ve yedek adaylar oluşturulacaktır. Adaylar komisyonca seçilecek ve bursu almaya hak kazanan kesin adaylar yazı ile ve web sitesi aracılığıyla duyurulucaktır.

Ödemeler sadece öğrenim yılını kapsayan aylar olan Ekim- Haziran olmak üzere 9 ay boyunca yapılacaktır. Her yıl sonu başarılarını belgeleyen öğrencilerin bursları normal öğrenim süreleri boyunca devam edecektir.

—> burs başvurusu buradan bakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir