Mühendislik Jeolojisi Ödülleri

JTMK döneminde “Türkiye’de mühendislik jeolojisi araştırmalarını özendirmek ve mühendislik jeolojisi eğitiminin ve uygulamalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak” ilkesine göre, mühendislik jeolojisi alanında bilimsel ve pratik etkinliğe katkı veren araştırma ve makale sahiplerinin ödüllendirilmesi amacıyla verilen “Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödülleri”nin verilmesine bundan böyle MJD tarafından devam edilecek. 2014 yılı ödülleri için adayların belirlenen son başvuru tarihine kadar MJD’ne bildirilmesi amacıyla hazırlanan duyuru ilgili üniversiteler ile kurum ve kuruluşlara gönderildi.

Belirtilen son başvuru tarihine kadar MJD’ne aday olarak ulaştırılan tezler ve makaleler için dört ayrı kategoride ve her biri üçer üyeden oluşan değerlendirme jürileri Yönetim Kurulu’nca belirlendi ve kendileri değerlendirme için davet edildi. 2013 yılı “Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödülleri’ni Kazananlar Bitirme Ödevi/Projesi Kategorisi: Ödül sahipleri: Didem Şen, Bilal Kılçadır, Efecan Akyüz, Hilmi Erkmen Erşahin Çalışmanın konusu ve yapıldığı kuruluş: “Sulakyurt (Kırıkkale) Baraj Yeri Dolusavak Kazısı Şevlerinin Duraylılığının ve Alüvyonda Sıvılaşma Potansiyelinin Araştırılması”, Hacettepe Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü. Danışman: Prof. Dr. Reşat Ulusay Yüksek Lisans Tezi Kategorisi:

Ödül sahibi: Selman Er Çalışmanın konusu ve yapıldığı kuruluş: “Granitik Kayaçların Fiziko-Mekanik Özellikleri ile Cerchar Aşınma İndeks Değeri Arasındaki İlişki”, İstanbul Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü.

Danışman: Prof. Dr. Atiye Tuğrul Doktora Tezi Kategorisi: Bu kategorideki ödül, jürinin yapmış olduğu değerlendirmeye göre adaylardan ikisi arasında paylaşılmıştır:

(1) Ödül sahibi: Hasan Karakul Çalışmanın konusu ve yapıldığı kuruluş: “Farklı Doygunluk Koşullarında Kayaların Dayanım Parametreleri ile P-Dalga Hızı Arasındaki İlişkilerin Araştırılması”, Hacettepe Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü.

Danışman: Prof. Dr. Reşat Ulusay (2) Ödül sahibi: Murat Yılmaz Çalışmanın konusu ve yapıldığı kuruluş: “Granitik Kayaçların Sıcak Asfalt Karışımlarında Agrega Olarak Kullanılabilirliği”, İstanbul Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü.

Danışman: Prof. Dr. Atiye Tuğrul

Makale Kategorisi: Jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, bu kategoride ödüle uygun makale görülememiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir