Edevlet giriş şifresi alma

Artık e-Devlet Üzerinden Üniversite kayıtları yapılabiliyor. E-Devlet Giriş Şifresi alındıktan sonra tüm e-Devlet İşlemlerine erişebilirsiniz. e-Devlet üzerinden işlemlere erişebilmek için TC Kimlik Numaranız ve e-Devlet Şifreniz Yeterlidir. e-Devlet Şifreniz yoksa veya unuttuysanız e-Devlet şifrenizi 1 TL Karşılığında PTT Şubelerinden alabilirsiniz. e-Devlet turkiye gov tr üzerinden artık kayıt yaptırabilecek. E-Devlet giriş yapmak için PTT şubesinden mutlaka şifrenizi alınız. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız. e-Devlet Giriş Ekranı, E-Devlet Giriş Şifrei, e-Devlet İşlemleri ve e-Devlet sayfası hurriyet.com.tr’de…

TÜRKSAT ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversite kayıtları öncesi, öğrencilere büyük kolaylık sağlayacağı düşünülen e-kayıt uygulamasını hayata geçiriyor. Üniversiteyi kazanan öğrenciler, e-devlet kapısı ile internet üzerinden kayıt yaptırabilecek.

 

Üniversite kayıtlarında e-Devlet dönemi başladı. Üniversite kayıtları öncesi, öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak e-kayıt uygulaması yarın hayata geçiyor. Üniversiteyi kazanan öğrenciler, üniversiteye gitmeden, e-Devlet resmi sitesi üzerinden artık kayıt yaptırabilecek. E-Devlet giriş yapmak için PTT şubesinden mutlaka şifrenizi alınız. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu, bu yıl ilk defa, 32 üniversiteden internet üzerinden kayıt alacak. 32 üniversiteye kayıt yaptıracak 370 bin 782 öğrenciden 124 bin 697’si e-kayıt uygulamasını kullanarak kayıt yaptırabilecek. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler adresinde ‘e-hizmetler’ bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında bugün (26 Ağustos Salı) açılıyor. Öğrenciler ‘Üniversite e-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Tekrar üniversiteye gitmeye gerek kalmayacak
Uygulama ile 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler, dilerse 26 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında e-devlet üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek ya da 1 – 5 Eylül tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Elektronik ortam üzerinden kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek duyulmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek. Ayrıca kayıt süresince YÖK’ün web sitesi ile üniversitelerin web sitelerinden yapılacak duyuruların takip edilmesinin önemine dikkat çekiliyor.

Öğrencilerin, elektronik kayıt yaptırabilecekleri üniversiteler şöyle:
“Adıyaman Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, anadolu üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi.”

Peki bu başlıklar altında hangi işlemler yapılabilir?

1) Vatandaş : Sosyal Güvenlik, Eğitim, askerlik, Aile, Seyahat ve Turizm, sağlık, Trafik başlıklarıyla ilgili işlemlerinizi bu başlık altında yapmanız mümkündür.

2) Devlet : Tarihimiz, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, Devlet ve Sözleşme İhlalleri, İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Eğitim, Enerji, Savunma ve Güvenlik, Tarım, Sağlık, Uluslar arası İlişkiler ve Mevzuat ile ilgili işlemler bu başlık altında yapılabilir.

3) İş : Sektörler, İşletmenin Doğuşu ve Feshi, İşletmelerin Büyüme ve Gelişimi, Destek ve Kredi, Bağış, Ticaret, Elektronik Ticaret Yatırım ve Sermaye, Devlet İhaleleri, İş ve kariyer, Ekonomi ve Finans ile ilgili işlemlerinizi ise bu başlık altında yapabilirsiniz.

E-Devlet ile vatandaşlar yapacakları işlemlerde kurumların önünde biriken uzun kuyruklarda saatlerce beklemek ve tonlarca evrakla uğraşmak zorunda kalmayacaklardır. Vatandaşlar merak ettikleri her şeyi, yapacakları sorgulama işlemlerini E-Devlet sitesi üzerinden yapabileceklerdir. E-Devlet sisteminin resmi internet adresi www.turkiye.gov.tr‘dir. E-Devlet sistemine bu adresten ulaşabilirsiniz. Yazımızın bu bölümünde sizlere E-Devlet sistemine giriş yapabileceğiniz bir link verilecektir. Bu linke tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ancak yapacağınız işlemler için sisteme giriş yapmak tek başına yeterli olmamaktadır. İşleminizi devam ettirebilmek için E-devlet şifresi, mobil imza ya da E-İmza seçeneklerinden sadece bir tanesinin bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemleri devam ettirmeniz mümkün olmamaktadır.

E-Devlet sisteminin vatandaşlara en büyük faydası; vatandaşlar için gerekli olan devlet kurumlarının birçoğunun resmi internet sayfalarının tek bir sitede toplanmış olmasıdır. Ayrıca E-Devlet sistemi güncel bilgileri de barındırmaktadır. Devlet ve devlete ait kurum ve kuruluşlarla ilgili bilgiler ve haberler güncel olarak sayfada yer almaktadır.

E-Devlet sistemi kullanım açısından da son derece basittir. İşlem yapabilmek için saatlerce uğraşmanıza ya da kafa yormanıza gerek yoktur. ‘’Kimliğimi Şimdi Doğrula’’ butonuna basarak sisteme kolayca giriş yapabilirsiniz. Ardından sizden T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. E-Devlet sistemi vatandaşlara güncel bilgilere ulaşma imkanı sağlar. E-Devlet sisteminde bir de ödeme birimi bulunmaktadır. Ödeme birimi ile ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E-Devlet Uygulamaları

· İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri: Eskiden İşçi Sendikası üyelik işlemlerinizi yapabilmeniz için notere gitmek zorundaydınız. Ancak artık bu işleminizi notere gitmeden E-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

· E-Devlet DASK Poliçe Sorgulama: E-Devlet sistemi üzerinden deprem poliçenizi sorgulama işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz. DASK’a bağlı olan yaklaşık 5.8 milyon ev raporuna E-Devlet üzerinden ulaşmanız mümkündür.

· E-Devlet Çay-Kur Üretici Sorgulama: E-Devlet sistemi Çay-Kur çay üretici belgesine sahip olunup olunmadığını sorgulamanıza imkan sağlamaktadır.

· E-Devlet Sürücü Belgesi Ceza Puanı: E-Devlet sistemi üzerinden sürücü belgenizde kayıtlı bir ceza olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

· E-Devlet Vergi Borcu Sorgulama: Vergi borcunuzun olup olmadığını da E-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

· Genel Sağlık Sigortası: Sağlık sigortası olmayan ve sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşlar için Genel Sağlık Sigortası adı altında bir uygulama oluşturulmuştur. Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanmak için E-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.

· Muhtaçlık Başvurusu: Yetim ve dul maaşı almak için başvuru yapmanız gerekir. Muhtaçlık başvurusu yapmak isterseniz E-Devlet sistemini kullanabilirsiniz.

· İşsizlik Ödeneği: Hasta olduğu için çalışamayan vatandaşların çalışamadıkları dönem içerisinde mağdur olmamaları için verilen paraya işsizlik ödeneği denmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden ödemelerinizi kontrol etmeniz mümkündür.

· Deniz Ruhsat Sorgulama: Deniz ruhsat sorgulama işlemi de E-Devlet sistemi aracılığıyla yapılabilmektedir. ,

· Sevk Edilecek Eğitim Merkezi: Askerliğinizi ne zaman ve nerede yapacağınızı E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

· Adres Değişikliği Birimi: Adres değişikliğinizi ilgili kuruma bildirmek için E-Devlet sisteminden yararlanabilirsiniz.

· E-Devlet Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama: E-Devlet sistemi üzerinden aile hekiminizin kim olduğunu öğrenebilirsiniz.

· E-Devlet GSS Tescil Kaydı: Genel Sağlık Sigortası’nda tescil kaydınızın bulunup bulunmadığını E-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla sorgulayabilirsiniz.

· E-Devlet 4A Emekli Aylık Kesintileri: Emekli maaşınızın oranlarını, emekli maaşınızın normalden daha düşük gelmesinin sebebini E-Devlet sistemi aracılığıyla kolaylıkla öğrenmeniz mümkündür.

· 4A Emekli Aylık Bilgisi: Emekli aylık sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi yardımıyla yapabilirsiniz.

· 4A Emeklilik Kaydı: Emeklilik kaydı E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Emekli olabilmeniz için emeklilik kaydı yaptırmanız gerekmektedir.

· 4A Hizmet Dökümü: 4A hizmet dökümü ile işe başlayış tarihinizi, priminizin ne kadar yatırıldığını ve ne kadar prim gün sayısına sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

· 4B Borç Durumu: E-Devlet sisteminin borç durumu uygulaması sayesinde ne kadar borcunuzun olduğunu sorgulamanız mümkündür.

· 4B Emekli Aylığı Kesintileri: Bağ-Kur emekli aylık kesintilerinizin nedenini ve ne kadar olduğunu bu uygulamadan öğrenebilirsiniz.

· 4B Emekli Aylık Bilgisi: Emekli aylık bilgilerinizi bu uygulamadan öğrenmeniz mümkündür.

· 4B Tescil Kaydı: Bağ-Kur’a ait tescil kaydınızın olup olmadığını bu uygulamadan öğrenebilirsiniz.

· E-Devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri: Emekli Sandığı emekli maaşınızın kesinti sebebini ve kesinti miktarını bu uygulamadan görebilirsiniz.

· 4C Emekli Aylık Bilgisi: Emekli Sandığı emekli aylık bilgilerinizi E-Devlet sistemi üzerinden görebilirsiniz.

· 4C Tescil Kaydı: Emekli Sandığı’na ait tescil kaydınızın olup olmadığını E-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

· E-Devlet Bireysel emeklilik İşlemleri: E-Devlet sistemi üzerinden bireysel emeklilik işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

· KYK Burs ve Yurt Başvurusu Sorgulama: Üniversite öğrencilerinin başvurmuş olduğu yurt ve burs başvurularının sonuçları bu sistem üzerinden görülebilmektedir.

E-Devlet daha birçok uygulamayı bünyesinde barındırmaktadır.

E-Devlet Şifresi

E-Devlet sistemine giriş yapmak ve sistemden işlem yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer E-Devlet şifrenizin ne olduğunu bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız herhangi bir PTT şubesine giderek başvuruda bulunmanız gerekmektedir. E-Devlet şifresi başvurusu yapabilmeniz için kimliğinizi de yanınızda götürmeyi unutmayınız. Şifre karşılığında sizden sadece 2 TL ücret alınır. Ödemeyi yaptığınız takdirde kapalı zarf içerisindeki şifrenin kodu T.C kimlik numaranıza tanımlanmaktadır. PTT’den aldığınız bu şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi değiştirmek isterseniz değiştirme işlemini yine E-Devlet sistemi üzerinden yapmanız mümkündür. E-Devlet şifresi ile E-Devlet sistemi içerisinde bulunan kurum ve kuruluşlara ulaşabilir, sorgulama işlemleri yapabilir hatta ödeme işlemleri dahi yapabilirsiniz.

E-Devlet Şifremi Unuttum

Eğer ‘’E-Devlet Şifremi Unuttum’’ diyorsanız ilk yapmanız gereken şey herhangi bir PTT şubesine gitmektir. PTT şubesine gittiğinizde görevli kişiye E-Devlet şifrenizi unuttuğunuzu söyleyerek yardım isteyiniz. Şifrenizi ilk aldığınızda yalnızca 2 TL işlem ücreti ödersiniz. Ancak eğer E-Devlet şifrenizi unuttuysanız yeni şifrenin işlem ücreti ise 4 TL olacaktır. Daha önceki şifrenizde olduğu gibi yeni şifreniz T.C kimlik numaranıza tanımlanacaktır. E-Devlet şifresi unutulduğunda işlem ücreti 10 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu yüzden sürekli E-Devlet şifremi unuttum demek istemiyorsanız E-Devlet şifrenizi bir yere not ediniz.

E-Devlet üzerinden de pek çok sorgulamanızı yapmanız mümkündür. E-Devlet sistemi devletin kurum ve kuruluşlarını tek bir site altında toplamıştır. E-Devlet sistemi içerisinde bulunan kurum ve kuruluşlardan bazıları şunlardır: Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Emniyet Genel Müdürlüğü. Bu ve benzer kuruluşlarla ilgili işlemlerinizin çoğunu E-Devlet sistemi üzerinden kolayca halletmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi 3 ana başlıktan oluşmaktadır: Vatandaş, Devlet ve İş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir