MEB TEOG Nakil sonuçları ve liselerdeki boş kontenjanlar

Teog nakil işlemleri son sürat devam ediyor.Liseye geçişte bu yıl ilk defa uygulanan Teog sistemi okul nakil talebinde ciddi artışa neden oldu. Yaklaşık 50.000 öğrencinin kaydı yaşadığı ilçe dışında gerçekleşti. Okulların açılmasına kadar haftalık periyotlar halinde liselararası nakil işlemleri yapılmaya devam edecek.

Öğrenciler e okulüzerinden lise kontenjan ve puan bilgisine göre diledikleri liseleri seçebiliyorlar. Öğrenciler Teog nakil işlemleri için şahsen liseye giderek ya da faks yoluyla başvuru ve kayıt işleminde bulunabiliyor.

Teog nakil işlemleri  26 eylül sonuna kadar yapılabilecek. Milli eğitim bakanlığı teog nakil sonuçlarına göre herhangi bir liseye giriş yapamayan öğrenciler liselerdeki boş kontenjanları kontrol ederek tekrar başvuru yapabilirler.

Bunun için MEB Teog nakil sonuçlarına milli eğitim bakanlığınının internet sitesi üzerinden kontrol edebilirler. Eğer öğrenciler belli liselere yoğunlaşırsa bu durumda bazı liselerin kontenjanlarında boşluk oluşması doğaldır. Bunu engellemek için 2 aşamadan oluşan bir nakil sistemi olmalıdır. 1. Aşamada nakil işlemi gerçekleşemeyen öğrenci bu durumda puan durumuna göre ve boş olan kontenjanlara nakil isteyebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir