Elektrik Kesintilerine Çözüm

Alışveriş merkezleri, plazalar, kentsel dönüşüm enerjiye olan bağımlılığımızı  artırdı. Kesintisiz elektriğin çaresi ise güç sistemlerinde. Onlarca markanın kıyasıya rekabet ettiği pazar yeni yılı her türlü enerji ürününün satılacak büyük mağazalarla karşılayacak..
BIR zamanlar elektrik kesilince hayat dururdu. Mum ışığıyla ya da gaz lambasıyla idare edilirdi. Türkiye’de yogun elektrik kesintileri 2011 li  yıllara kadar devam etti. O tarihlerde jeneratör kullanımı çok azdı. Büyük hastanelerde, bazı önemli kamu binalannda ve özel sektör şirketlerinde bulunurdu. Yıllar içinde teknolojinin yaygınlaşması hem elektrik tüketimini hem elektriğe bağımlılığı artırdı. İnsanın elektriğe bu bağımlılığı, Cnbc-e’nin popüler dizisi ‘Revolution’da olduğu gibi öykü ve filmlere bile konu olacak hale geldi. Artık bir dakikalık elektrik kesintisine bile tahammül edilemiyor. Çünkü tek bir dakikalık kesinti bile milyonlarca dolara mal oluyor. Işte bu durum, Türkiye’de jeneratör pazannın önünü açtı. Gelişmeler jeneratör kavramının ötesinde “güç sistemleri” tanımlamasını öne çıkardı. Bu başlığın altında, jeneratör dışında, kesintisiz güç kaynagı (UPS) ve farklı amaçlı güç üreten motorlar da yer alıyor. TALEP INŞAAT Jeneratör sektörünün son yıllarda patlama yapmasının ardındaki en büyük itici güç ise inşaat sektörü. Alışveriş merkezleri, çok katlı planlar ve yine çok katlı toplu konut inşaatları, jeneratör kullanımında tek kelimeyle patlamaya yol açtı. Kentsel dönüşüm projeleri de pastanın gelecekte ne kadar büyüyeceğinin işareti niteliğinde. Yapılar jeneratör satışlarını, inşaatlar ise mobil jeneratör kiralama işini büyütüyor. Jeneratör pazarıyla ilgili bir araştırma yapan uluslararası danışmanlık şirketi Frost&Sullivan’ın verilerine göre. Türkiye’de jeneratör  pazarının büyüklüğü mobil kiralama hizmetlerinin  gclişmesiyle birlikte yaklaşık 600 milyon doları buluyor.
yurt içi satışlardan. 250 milyon dolan ise ihracattan oluşuyor. Araştırmaya göre, sektördeki büyük firmalar toplam satışların yüzde 90’ını oluşturuyor. Aksa en büyük pazar payına sahip  firma olarak öne çıkarken, Teksan Çukurova ve Emsa bu ikiliyi izliyor. Caterpillar ve FG Wilson gibi önde gelen yabancı gruplar da önemli pazar oyuncuları arasında yer alıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir