Genç emekliler için 10 iş fırsatı

Genç emekliler için iş fırsatları,emeklilerin yapabileceği işler, emekliler için iş imkanları v.b bilgiler…

Hepsi kolay, hepsi kazançlı! 50 yaşına varmadan emekli olan ama içinde çalışma  ve yaratıcılık bulunan her genç emekli girişimcinin yapabileceği işler. Küçük bir sermaye ile bu işleri kurabilir, emekliliğinizde de zevk alacağunz bir işi yaparak para kazanmaya devam edebilirsiniz…

MALIYE Bakanı Mehmet Şimşek’in, iki yıl kadar önce “48 Vergi mevzuatına uyulması kaydıyla onların ikinci bir hayata başlayıp kendi özel işlerini kuran bugünkü geçim koşullarında şart gibi görünüyor. Hatırlayacaksınız geçmiş sayılarımızda genç emeklilerin yapabileceği işler konusunda bazı örnekler vermiştik. ‘Küçük işler’ konusunda gelişen teknolojilere paralel dünya ölçeğinde çok hızlı bir değişim var. Bu kez biraz daha detaya girip daha önce yaptığımız kolay nitelikli önerilerimizin sayısını çoğaltıyoruz. Amacımız iş kuracak genç emekliler için az sermayeyle yapabilecekleri işleri dünyadaki son trendlere göre yeniden yorumlamak. Rakamsal verilere ve konuların teknik ayrıntılarına girmeden girişimci adaylarını hızlı düşünmeye, hatta buluşsal fikirlere aşılamaya çalışacağız. Girişimcilik faaliyetlerinde kadın emeklilerin girişim dünyasına katılımını çok önemsiyoruz. Cinsiyet ayrımı yapmadan herkese uyan işleri kısa başlıklar halinde aşağıda göreceksiniz. Bunlar basit ama kazançlı işler. Riski az, valisi fazla… Öneriler bizden önerdiğimiz kolay işlerin detaylannı araştırmak sizden…
Hatırlayanlar bilecektir; yine o tarihlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Bakanlar Kurulu’nda “Bu ülkede  49 yaşında emekli olanlar var, eğer 60 yaş emekliliği olsaydı, rakamlar farklı olurdu” demiş, yeni bir sosyal güvenlik reformuna ihtiyaç olduğu mesajını vermişti. Bu reform kademeli olarak başlatıldı. Bugün alınan tüm önlemlere rağmen bu geçiş dönemi nedeniyle erken yaşta emeklilik devam ediyor. Bugünkü sistemde yaş şartı kadınlarda 58, erkeklerde 60. Emeklilik yaşı 2015 ten sonra prim gün sayısını dolduracaklar için kademeli olarak artacak. 2048’den itibaren 65 yaş sınırı itibariyle eşitlenecek. Yani kademeli geçiş nedeniyle daha onlarca yıl ülkemiz genç emekliler ülkesi olmaya devam edecek. Peki, genç yaşta emekli olan, verimlilik çağının zirvesindeki erkek ve kadın emekliler, sınırlı maaşlarıyla yetinebilecekler mi? Dahası deneyimlerini rafa mı kaldıracaklar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir